Pàgines

dilluns, 12 d’agost del 2013

La política i el "mèrit" de treballar per a la societat

(Imatge obtinguda de www.escuelapedia.com)


Avui, en una emissora de radio, entrevistaven un dirigent representant d'un partit d'esquerres. En acabar ha dit que treballava per a la millora de les eines polítiques i socials, i ha remarcat la paraula "socials". Jo em pregunto, quan van deixar d'estar intrínsecament lligades la política i els drets socials? O es que ara està de moda remarcar que n'hi ha que fan política i a més, com un mèrit, es cuiden dels drets dels ciutadans? Que no és aquesta la finalitat de la política? Deixem-nos d'eufemismes i comencem la regeneració política en ordre que sigui el que ha de ser: l'administració ètica d'allò que és públic. Per tant, també inclou, de forma inherent, tenir cura dels drets socials.

Que molts entenguin que la política, fer de polític, és una carrera per administrar de forma privada els recursos públics —partitocràcia—, és el que provoca que ara calgui remarcar una cosa que hauria de ser evident: la política està justament pensada per administrar els recursos públics per al benestar —en tots els seus àmbits— del ciutadà.

Això no és només haver de fer "pedagogia" en política, com diuen alguns, és sentit comú i tornar als arrels de la ciència política.