Pàgines

dissabte, 2 de juliol del 2011

Il·lustratiu article de Xavier Sala i Martin a La Vanguàrdia: una caricatura que reflecteix la trista realitat


Les importa un pepino
Xavier Sala i Martín X. SALA I MARTÍN, Columbia University, UPF y Fundació Umbele. www.salaimartin.com
La Vanguardia
2 julio 2011

Hoy empezaremos con una conjetura: ¿cómo creen que funcionarían los supermercados si tuvieran que seguir las reglas de las escuelas públicas y concertadas de España? Para empezar, la gente pagaría sus impuestos para financiar el suministro de...Leer más...

2 comentaris:

  1. L'article és perfecte si no fos perquè les escoles no són supermercats i la seva finalitat primordial no és vendre, no?

    ResponElimina
  2. "Evocacions",

    Estic completament d'acord amb les seves paraules. Penso, però, que l'autor de l'article pretén fer-nos reflexionar en dos punts, que poc tenen a veure amb la visió mercantilista de l'educació. Els punts són:

    a) Els pares tenen el dret constitucional d'elecció d'escola (i això vindrà condicionat pel projecte educatiu de cada centre)

    b) Que el sistema educatiu pateix d'unes insuficieències estructurals que les paga el ciutadà, i que, com a tals deficiències, cal esmenar.

    És el que jo en penso, per bé que sí que estaria d'acord amb vostè que l'article es presta a una visió mercantilista, com deia, amb la que estaria absolutament en desacord. Primer són els educands!

    Gràcies per la seva contribució!

    Xavier

    ResponElimina

Deixeu el vostre comentari aquí